Saturday, December 11, 2021

Што мы тады скажам пра Абрагама? Рымлянам 4:1-12.

  Калі вы скончыце другі і трэці раздзелы да Рымлянаў, вы можаце задумацца, чаму Бог даў закон. Гэта здаецца амаль бескарысным, але гэта не так, бо паказвае нам міласэрнасць Бога. Тыя, хто вырашылі не высветліць, што такое прырода і характар ​​Бога, ніколі не зразумеюць гэтага сцвярджэння.

Што мы даведаліся?

  • Што Яго закон справядлівы.

      Калі б вы памяталі толькі адну рэч пра закон, ідэя, што ён сканцэнтраваны на любові, пачынаючы з Бога і вашых адносін з Ім, была б вырашальнай. Усё астатняе жыве ў канцэпцыі правільнага стаўлення да людзей, заснаванага на любові.

  • Яго закон напісаны на сэрцы кожнага чалавека ; так было заўсёды.

      Пісанне кажа нам, што няма апраўдання, і нішто не перашкаджае Божаму праведнаму суду прыйсці на народы і габрэяў.

  • Ніколі не дазваляйце нікому казаць вам, што Бог адкінуў габрэяў.

      Павел, у пэўным сэнсе, адказвае менавіта на гэта, калі кажа нам, што абяцанне было дадзена Абрагаму і яго нашчадню. Гэта абяцанне ніколі не было адменена; і, калі вы вывучыце 11-ы раздзел Паслання да Рымлянаў, вы ўбачыце, што мы, язычнікі, былі прышчэпленыя да добрага роду.

  • Ніхто не праведны.

      Гэта гучыць даволі безнадзейна, але гэта не таму, што Езус праліў сваю ўласную кроў, каб адкупіць нас і асвяціць гэтай крывёю.

      Вы верыце ў гэта? Калі вы гэтага не зробіце, то гэта тое, чаго вы не набылі сабе праз веру.

      Магчыма, найлепшы спосаб зразумець гэта - уявіць, што тое, што адбылося з Адамам у садзе, - гэта мадыфікаваць яго ДНК на пашкоджаны сегмент, які дае нам схільнасць да граху, і які быў перададзены ўсяму чалавецтву.

  • І, нарэшце, праведнасць Божая прыходзіць толькі праз веру.

      Як я ўжо адзначаў вышэй, асвячэнне, неабходнае, каб зрабіць нас праведнымі, адбываецца толькі праз веру. Езус зрабіў усё неабходнае і ніколі не вернецца на крыж за вас. Усё, што вам трэба зрабіць, гэта прыняць, што Ён даў вам магчымасць для вечнага жыцця з Айцом, і ўсё, што вам трэба зрабіць, гэта паверыць і атрымаць гэтае жыццё.

Аўтары падзялілі нашу Біблію на раздзелы. Гэты канкрэтны адкрываецца з гэтага радка -

Абрагам быў апраўданы верай.

Я збіраюся выкарыстоўваць NASB, бо гэта мой упадабаны пераклад (хоць гэта мяне часам турбуе) для нашага ўвядзення тут.

Што ж тады сказаць, што Абрагам, наш прабацька паводле плоці, знайшоў?
(Рымлянаў 4:1 NASB)

Дазвольце мне падысці да ідэі аб тым, што Абрагам быў маім продкам. Менавіта з-за абяцанняў, дадзеных Абрагаму, габрэі трымаюцца сваёй спадчыны, рэлігіі і культуры. Павел паказвае, што гэта не тое, што робіць вас праведнымі, а вера, якую меў Абрагам, зрабіла яго праведным. Ліст Паўла да царквы ў Рыме — гэта стомная спроба выправіць гэта.

Я тады толькі габрэй з-за Божага ўсынаўлення. Тое, як адбылося гэта ўсынаўленне, з'яўляецца цэнтральным для Евангелля, якое прапаведаваў Павел.

  • У Пасланні да Эфесянаў 1:4,5 Павел кажа нам, што мы былі наканаваны быць усыноўленымі  праз Езуса Хрыста.

  • У царкве ў Рыме , раздзел восьмы, верш пятнаццаты, ён піша, што яны атрымалі дух усынаўлення .

  • І ён паведамляе царкве ў Галаціі , раздзел чацвёрты верш пяты, што цана, якую заплаціў Хрыстус, дазваляе нам атрымаць усынаўленне як сыноў .

Калі вы не заўважылі, гэта прыняцце даступна, але не аўтаматычна . Вось дзе вера і прыняцце ўступаюць у гульню.

Для таго, каб зрабіць гэта цікава, паспрабуйце ўявіць сабе, што вы ідзяце ў агенцтва па ўсынаўленню і выбіраеце фіялетавалосага падлетка, які гуляе ў відэагульню, якую яны не адпусцяць, калі вы паспрабуеце весці размову, што не толькі ўстанавіць іх характар, але і вы спрабуеце даць ім зразумець, які ваш характар ​​і што вы можаце ім прапанаваць.

У пэўным сэнсе гэта тое, што Бог зрабіў з намі, калі прыпаркаваў Свой аўтамабіль перад гэтым глабальным агенцтвам па ўсынаўленню. Правёўшы экскурсію, ён убачыў тых, хто там жыве, і вырашае ўсынавіць іх усіх. Ён плаціць ганарары - у дадзеным выпадку жыццё Свайго ўласнага Сына , і кажа ім усім ускочыць у аўтобус. Адзін малады падлетак кажа: «ДОБРА!», я пайду, але смецце выносіць не буду. Бог проста смяецца, ведаючы, што з часам мы ўсе павінны вынесці смецце.

У гэтым выпадку смецце - гэта не толькі смецце, без якога мы думаем, што не можам выжыць, напрыклад, эмацыйны багаж або звычкі, якія мы выпрацавалі, бо думалі, што яны дапамогуць нам выжыць; аднак, гэта таксама кавалкі смецця, якія іншыя скінулі ў наша жыццё праз няправільнае навучанне. У спрошчаным выглядзе я толькі што пахаваў тамы тэалогіі ў простае выказванне; і з часам Дух Святы, які жыве ў вас, навучыць вас гэтым рэчам.

Рымлянам 4:2 NASB Бо калі Абрагам быў апраўданы ўчынкамі, то яму ёсць чым пахваліцца, але не перад Богам.

Калі Абрагам быў апраўданы ўчынкамі, якія ўчынкі?

Бог спадзяваўся, што чалавек будзе выконваць Яго ўказанні.

  • Бог сказаў Абраму (ён яшчэ не завецца Абрагамам), пакінуць гэтае месца і тваіх сваякоў і пайсці ў месца, якое я табе пакажу. Даволі адкрыта, але з часам Абрам сышоў.

      БЫЦЦЁ 12:1 NASB І сказаў Гасподзь Абраму: ідзі з краіны тваёй, і ад родных тваіх, і з дому бацькі твайго  ў зямлю, якую Я пакажу табе ;

    Па дарозе адбылося столькі ўсяго. Ішла барацьба з пастухамі Лота; Лот трапляе ў палон у бітве, і Абрагам павінен выратаваць яго; а потым Лот пераязджае ў Садом - жудасны выбар.

  • Гэтыя інструкцыі ўключалі ў сябе абразанне як знак гэтага запавету, які ён заключыў з Богам. Абрэзаць сябе было б манументальным і балючым, але тады была просьба Бога да Абрагама прынесці ў ахвяру свайго адзінага сына. Гэта таксама было б жахлівым, і ўсё ж Абрагам быў у некалькіх цалях ад таго, каб забіць свайго «адзінага сына» на ахвярным алтары. Бог спыніў гэты працэс, « забяспечыўшы сябе як ягня». Раптам з'яўляецца баран.

      « Аўраам сказаў: « Бог забяспечыць Сябе ягня для цэласпаленьня, сыне мой ». Так яны ўдваіх ішлі разам. Тады яны прыйшлі да месца, пра якое сказаў яму Бог; і Абрагам пабудаваў там ахвярнік і расклаў дровы, і звязаў свайго сына Ісаака і паклаў яго на ахвярнік, на вяршыні дроў». Быццё 22:8-9 NASB)

      « Ён сказаў: не працягвай рукі тваёй на хлопца і нічога не рабі яму; бо цяпер я ведаю, што ты баішся Бога, бо не адмаўляў ад Мяне сына свайго, адзінага сына твайго». Тады Абрагам падняў вочы і ўбачыў, і вось за ім баран, зачапіўшыся ў гушчары сваімі рагамі; і пайшоў Абрагам, узяў барана і прынёс яго на цэласпаленьне замест сына свайго. ” (Быццё 22:12-13 NASB)

Ах, але Абрагам не быў апраўданы сваімі справамі або дзеяннямі, калі дазвольце. Ён быў апраўданы - апраўданы верай. Мы ведаем гэта, таму што нам кажуць, што Абрагам паверыў Богу.

Рымлянам 4:3 NASB Бо што кажа Пісанне? « Паверыў Абрагам Богу , і гэта залічылася яму ў праведнасьць.»

Паглядзіце, як Павел кідае выклік логіцы і рэлігіі, паказваючы, што гэтая праведнасць з'яўляецца дарам і не можа быць заслужаны.

Рымлянам 4:4 NLT Калі людзі працуюць, іх заробак не падарунак, а тое, што яны зарабілі.

Праблема ў тым, што ў пэўным сэнсе любая рэлігія прымушае вас спрабаваць зарабіць нейкі аспект вашай праведнасці.

Рымлянам 4:5 TLV Але таму, хто не працуе, але спадзяецца на Таго, Хто апраўдвае бязбожніка, яго давер залічваецца як праведнасць -

Гэтую ідэю заняць праведнае становішча перад Богам цар Давід зразумеў за некалькі гадоў да таго, як Павел выйшаў на сцэну.

Да Рымлянаў 4:6-8 TLV, як Давід таксама кажа пра дабраславеньне чалавека, якому Бог залічвае праведнасьць, акрамя ўчынкаў: (7) Шчаслівыя тыя, чые беззаконьні ўчынкі дараваныя і чые грахі пакрытыя. (8) Шчаслівы чалавек, чый грэх Аданай ніколі не залічыць яму».

Памятаеце раней, калі я казаў, што ўсынаўленне даступна ўсім, але гэта НЕ аўтаматычна. У гэты момант мне давялося стрымацца, таму што я так моцна хацеў сказаць вам, што ваш грэх дараваны, а вы нічога не зрабілі, каб гэта адбылося.

Паглядзіце, што кажа Давід у вершы 7. «Шчаслівыя тыя, чые беззаконні дараваныя і чые грахі пакрытыя».

Тады паўстае пытанне, што нам рабіць з такой свабодай і што яна азначае?

Ну, як сказаў гурт «Christian» Newsboys у сваёй песні «I Am Free», вы ЗАРАЗ вольныя, але што рабіць?

  • бегчы

  • танцаваць

  • Я вольны жыць для цябе

Некаторыя трактуюць гэтую свабоду як ласку; аднак многія скажуць вам, што гэтая ласка дае нам свабоду рассоўваць межы граху, як быццам мы больш не падпарадкоўваемся закону. Як гэта магчыма, калі закон напісаны ў нашых сэрцах?

Рымлянам 4:9 NASB «Дык гэта дабраславеньне для абрэзаных, ці таксама для неабрэзаных? Бо мы гаворым: «ВЕРА ЗАЛІВАЛАСЯ Абрагаму як ПРАВДА».

Хоць я сумняваюся, што вы разгубіліся, дазвольце мне вызначыць, хто такія абрэзаныя - габрэі.

Дык хто ж такія неабрэзаныя ? Язычнікі.

У святле таго факту, што «Вера была залічана Абрагаму як праведнасць», Павел, у сваёй габрэйскай мове, становіцца крыху дзёрзкім, як ён кажа.

Рымлянам 4:10 NASB « Як жа гэта было залічана ? Калі ён быў абрэзаны, ці неабрэзаны? Не абрэзаны, а неабрэзаны;

Што залічылі?

Яго праведнасць.

Ці быў ён у той час габрэем?

Тэрміналогія, неабрэзаная, відавочна сказала б НЕ. Такім чынам, Абрагам быў язычнікам. У перакладзе NLT гаворыцца: « Відавочна, што Бог прыняў Абрагама да таго, як ён быў абрэзаны! 

І зрабіў гэта, каб быць бацькам усіх, хоць яны і неабрэзаныя. Якая ў гэтым важнасць? Абрагам, намёк на Ісуса Хрыста, Айца, з'яўляецца бацькам для кожнага, хто верыць у Ісуса.

Рымлянам 4:11 TLV 

І ён атрымаў знак абразання

як пячатку праўды

даверу, які ён меў

калі ён быў неабрэзаны,

таму ён можа быць бацькам усіх

якія давяраюць неабрэзаным —

каб і ім залічылі праведнасць.

Але гаворка ідзе не толькі пра неабрэзаных, бо Абрагам з’яўляецца бацькам абрэзаных, якія вераць і ідуць па слядах веры.

Рымлянам 4:12 Moffatt NT «а таксама бацька тых абрэзаных, якія не толькі падзяляюць абразанне, але ідуць па сцежках веры, якую меў наш бацька Абрагам як неабрэзаны чалавек».

Ніхто не выключаны, і ні пры якіх абставінах Бог не робіць з габрэямі. Аднак ён шукае, каб габрэі прымянялі веру ў Ісуса як Месію.


No comments:

Post a Comment

Feel free to make a relevant comment. If approved, it will be posted.

Featured Post

Will we have to go through the tribulation?

Then I heard a loud voice from the temple, saying to the seven angels, "Go and pour out on the earth the seven bowls of the wrath of...