Monday, November 15, 2021

Коли язичники, які не мають закону... Римлян 2:12-21.

 Невеликий зсув у думках, але не зовсім.

Біблійний підпис, який вставили перекладачі, звучить так:

Божий суд і Закон

Римлян 2:12 CJB Усі, хто згрішив поза рамками Тори, помруть поза рамками Тори, а всі, хто згрішив у рамках Тори, будуть засуджені Торою.

Хто б згрішив поза законом?

Язичі/народи. Приклад народів легко побачити, якщо поглянути на Ніневію; це велике місто, куди Йона був посланий з метою передати повідомлення про знищення.

Загроза смерті звучить досить зловісно, ​​але він говорить про те, що мало хто вловить. Полягає в тому, що ці люди - світ язичників, не будуть засуджені за законом.

Як тоді їх судитимуть?

Подивіться на Матвія 25, де ви знайдете суд овець і козлів. На даний момент ми повинні застосувати певну логіку, оскільки немає чіткої директиви, яка б вказувала нам розглядати ці дві групи як однакові. Ось деякі з причин, чому я це роблю .)

Однак те, що ми бачимо в розповіді Матвія, є паралелем з Об’явленням ,

  • у Матвія 25:32 ми бачимо, що « всі народи » збираються перед Ним, тоді як в Одкровенні просто говориться, що « мертві, великі й малі » приводяться перед Ним.

  • У євангелії від Матвія саме Ісус «відокремив» величезний натовп тих, хто помер поза межами Христа чи закону; і все ж, вівцям виявлено милосердя і їм дається вхід у Царство Боже. Хоча Об’явлення 20 не показує нам сегрегацію, воно лише говорить про тих, хто отримав суворий суд.

  • Ті, за словами Матвія, приголомшені цією милістю, запитують, чому.

    Відповідь від Ісуса приходить,

  • бо коли я був голодний - ти мене нагодував;

  • коли я був спраглий - ти напоїв мене;

  • коли я був у в'язниці - ти прийшов і відвідав мене.

Усі ці речі, про які згадує Ісус, вказують на людей, які діють у природі й характері Бога-Отця; і все ж, МИ не сприймаємо їх як пізнали Отця, чому?

Тому що ми не бачили, щоб вони робили відповідні релігійні речі, в релігійний спосіб. Подивіться уважно на те, що говорить нам Об’явлення 20:13-15.

Об’явлення 20:13-15 NASB (13) «І море віддало мертвих, що були в ньому, і смерть, і ад віддали мертвих, що були в них; і судили їх, кожного з них за їхніми ділами . (14) Тоді смерть і ад були вкинуті в озеро вогняне. Це друга смерть, озеро вогняне. (15) І якщо чиєсь ім'я не було записано в книзі життя, його кидали в озеро вогонь».

Ці люди, як і ті, що розповідається Матвієм, були суджені за їхніми вчинками. Як дивно, якщо врахувати, що євангелія від Павла прямо говорить, що ми спасені вірою в Ісуса Христа як нашого Спасителя. Оскільки я можу сприймати ланцюжок подій, наприклад, вилучення церкви;

  • Тоді  очевидно, що ні натовп Матвія, ні той, кого ми бачимо в Об’явленні 20, не поклали свою ВІРУ в Христа , принаймні для мене це НЕ очевидно.

  • Це НЕ замучені святі з семирічки, оскільки вони воскресли саме тоді, коли почалося семиріччя;

  • Є ще одна річ, яка виділяється, і це той факт, що багато з них пережили тисячолітнє правління, вирішили востаннє воювати проти Христа і тепер зараховані до числа померлих – кількість, яка може повернутися назад. до Каїна й Авеля в саду.

Якщо я зосереджуюся строго на тих, хто обдурений і воює проти Бога, востаннє, наприкінці часів, важко зрозуміти, що хтось із них знайдеться в книзі життя, але все ж Ісус дивиться, чи є будь-яка милість, яка може бути виявлена ​​до них через їхні вчинки, які детально описані в Матвія 25.

Хіба ви ще не розумієте, що гріх був прощений на хресті, і це стосується цих обдурених людей, які повірили, що вони можуть вбити Бога?

О, ми не уникнемо суду, як і вони, але вони судитимуть відповідно до того, що вони зробили з Ісусом, як і всі віруючі.

Це виправдання здається майже дивовижним, але читайте далі.

Римлян 2:13 NASB, бо не слухачі Закону справедливі перед Богом, а ті, хто виконує Закон, будуть виправдані.

Ці люди якимось чином були послідовниками закону, і вони не були євреями. Я можу сказати це інакше: ці люди, яких ми бачимо в Матвія 25, де їх називають вівцями, зуміли дотримуватися закону, написаного в їхніх серцях, і більшість цієї натовпу, можливо, не мала НІЯКОГО РЕЛІГІЙНОГО досвіду, як це визначено релігією. Одного разу я чув, як місіонер стверджував, що, незважаючи на те, що деякі групи людей, з якими вони зіткнулися, ніколи не контактували з сторонніми, вони все одно дотримувалися стандартів, за якими вони жили, наприклад, не їдять інших членів племені. Якщо вони продемонстрували будь-які якості, які ми бачили в Матвія 25, то Ісус проявляє до них милосердя.

Не думайте ні на секунду, що Бог дозволить вам принести СВОЄ сміття в Його царство, а тому якось і вони будуть змінені в одну мить.

Гей, зачекайте, хіба не про мене також йдеться у Римлян 2:13?

Це і ви можете побачити у фразі « бо коли язичники . Якщо ти НЕ єврей, то ти язичник.

Римлян 2:14 NLT Навіть язичники, які не мають Божого писаного закону, показують, що знають Його закон, коли інстинктивно підкоряються йому, навіть не чуючи його .

14 NASB ) «Бо коли язичники, які не мають Закону , інстинктивно роблять речі Закону, вони, не маючи Закону, є законом для себе »,

Спочатку я висунув NASB, тому що він часто передає зрозумілий звіт, однак у цьому випадку NASB використовує фразу, яка зображує цих язичників як закон для них самих . Я вважаю, що в дитинстві я дивився багато ковбойських фільмів, тому що персонажі, які діяли як закон для себе, були хуліганами, які вбивали інших, щоб домогтися свого, а ми тут не про це. З цієї причини я також дав вам переклад NLT, оскільки в ньому сказано: «вони інстинктивно підкоряються йому ( тому закону, написаному в їхніх серцях ), навіть якщо вони відкрито не визнають, що закон прийшов із серця Бога.

Римлян 2:15-16 NASB) у тому, що вони показують дію Закону, написану в їхніх серцях , їхнє сумління свідчить, а їхні думки по черзі звинувачують або захищають їх, (16) у день, коли, згідно з моєю євангелією, Бог буде судити таємниці людей через Христа Ісуса.

Інстинктивно — чудовий вибір слів, оскільки ми схильні приписувати свою поведінку цій концепції замість того, щоб прийняти особисту відповідальність. Багато хто, спираючись на свою спадщину, скажуть щось дурне, наприклад, у моїй спадщині просто інстинктивно бути сердитою та жорстокою людиною.

Ще одну річ, яку я хочу, щоб ви подумали, перш ніж відкинути вірші 15-16, і це.

  • « Думки їх по черзі звинувачуючи або інакше захищаючи їх в той день , коли, згідно з моєю Євангелією, Бог буде судити таємні речі людей через Ісуса Христа.»

Вони, ким би вони не були, прожили своє життя без Біблії. Мій знайомий сказав би вам, що Ісус не може повернутися до Своїй церкви саме через це.

На жаль, я не бачу це таким чином, тому що, як передає Розширена Біблія,

« Вони показують, що основні вимоги Закону записані в їхніх серцях і діють там », (BBE) « їхнє відчуття правильного і неправильного свідчать про це , (CJB)», бо їхні суперечливі думки іноді звинувачують їх, а іноді захищають їх».

Оскільки в їхніх серцях написаний закон, їхні серця спонукають їх жити за Божими моральними нормами, навіть якщо вони не можуть висловити, що це Божий моральний стандарт життя там. Тому для них немає виправдання. Іншими словами, вони не можуть скиглити про те, що НЕ мають друкованої копії Писань, і, отже, не знали.

Серйозно, скільки з нас має шість Біблій і не відкриває жодної з них, намагаючись скоротити й зберегти своє життя перед Богом?

І хоча наші серця часто судять, коли не наше місце судити, і засуджувати їх на цьому останньому троні, на пекельний вогонь, ми відмовляємося визнати, що Бог має право показати це на суді, милосердя . Щоб прийти до висновку, що всі тут мають піти до пекла, ми повинні відкинути Слово Боже, де воно говорить: « їхні думки по черзі звинувачують або захищають їх. 

Поміркуйте щось. Ми знаємо, що всі віруючі будуть « суджені », але ви чекаєте милосердя. Ідея суду для церкви походить з Римлян 14:10, де чітко сказано, що ми всі станемо перед Божим судом . Я хотів би зазначити, що слово judgment/bema – це те саме слово, яке використовується для опису трибуни або подіуму на Олімпійських іграх, де нагороди вручаються за видатний виступ. Ви тут не для того, щоб вас судили, ніби якусь частину тіла Христового треба відрізати й кинути до ями пекла. Ви в безпеці в обіймах Ісуса і дякуємо за найменші зусилля. Вам буде дано корону, яку ми із задоволенням кинемо перед ногами Ісуса, єдиного, хто заслуговує на наші нагороди.

Чому ви не можете допустити, щоб Бог приніс перед Своїм престолом таку ж милість?

Це риторичне питання, яке не вимагає відповіді.

Не дуже дружній підхід.

Римлян 2:17-21 NASB Але

  • якщо ти носиш ім'я "єврей"

  • і покладатися на Закон

  • і хвалитись Богом,

  • (18) і знаючи Його волю, і схвалюй важливі речі, навчаючись із Закону,

  • (19) і впевнений, що ти сам є проводником сліпих,

  • світло для тих, хто в темряві,

  • (20) коректор дурного,

  • вчитель незрілих,

  • маючи в Законі втілення знання та істини,

  • (21) Отже, ви, що навчаєте іншого,

  • ти сам не вчишся?

  • Ти, що проповідуєш, що не крадеш, крадеш?

Зверніть увагу на практичну та логічну сторону цього; Хіба впевнений провідник, учитель і виправник дурних, не навчився б сам?

Звісно, ​​вони б, якщо вони не були в омані.

Римлян 2:22-23 NASB

  • Ви, що кажете, що не слід чинити перелюбу,

    ти чиниш перелюб?

  • Ти, що ненавидиш ідолів,

    ти грабуєш храми?

  • (23 CJB) Ви, хто так пишаєтесь Торою,

    чи ти, непокорою Торі, зневажаєш Бога? — 

Якщо ви живете так, то вам потрібно знати, що в цьому немає ЧАСТИ , і ви можете побачити реакцію Павла у вірші 24.

« Бо « ІМ’Я БОЖЕ ЗНЕВАЖУЄТЬСЯ МЕЖДУ язичниками ЗА ВАС », як написано». Римлян 2:24 NASB)

Не дивно, що світ зневажає Бога, ми їм, звичайно, нічого не показали.

Римлян 2:25 NLT  Єврейська церемонія обрізання має цінність, лише якщо ви підкоряєтесь Божому закону. Але якщо ти не слухаєшся Божого закону, ти не кращий, ніж необрізаний язичник.

Але якщо ти не слухаєшся Божого закону, ти не кращий, ніж необрізаний язичник. Мені здається, що ці слова шкодили б, якби я був євреєм (у мене є єврейська кров, але я не враховую, тому що вона йде через мого діда, а не через бабусю. Подумайте. Слава Богу, мене усиновили ).

Римлян 2:26-27 NLT  І якщо язичники підкоряються Божому закону, чи Бог не оголосить їх власними людьми?  (27) Насправді, необрізані язичники, які дотримуються Божого закону, засудять вас, євреїв, які обрізані і володієте Божим законом, але не підкоряються йому.

Ну, Римлян 2:26-27 кусає, але чому?

Бо закон Божий написаний у серцях кожного.

Римлян 2:28-29 NLT Бо ви не є справжнім євреєм тільки тому, що ви народилися від єврейських батьків або тому, що ви пройшли через церемонію обрізання. (29) Ні, справжнім євреєм є той, чиє серце правильне перед Богом . І справжнє обрізання – це не просто підкорення букві закону; скоріше, це зміна серця, викликана Духом . І людина зі зміненим серцем шукає похвали від Бога, а не від людей.

Ні, справжній єврей — це той, чиє серце правильне перед Богом. 

І справжнє обрізання – це не просто підкорення букві закону; 

скоріше, це зміна серця, викликана Духом .

А як щодо цього: 

людина зі зміненим серцем шукає похвали від Бога, а не від людей.

У вас змінилося серце?

No comments:

Post a Comment

Feel free to make a relevant comment. If approved, it will be posted.

Featured Post

Will we have to go through the tribulation?

Then I heard a loud voice from the temple, saying to the seven angels, "Go and pour out on the earth the seven bowls of the wrath of...